GeorgesBrugge

G's art

art

the art of law @groeningemuseum17 12 2016

Groeningemuseum

Well people if your stomach can handle a little bit of torture, a good amount of misogynistic overload mixed with patronizing holy symbolism, then you are in for a treat! Don’t get me wrong, I loved this exhibition, but read on.


more ++

  0 reacties
 

art

africa in america @ de young museum of san fransisco23 06 2015

Indrukwekkend zicht van de Baai van San Francisco met de stad als achterg Mijn absolute lieveling! Masker (mwana pwo) from Replublic of Congo, Chokwe people , 20ste eeuw, hout, verf, vezel en metaal.  Masker (pwoom itok) from Democratic Republic of the Congo, Kuba people, begin 20ste eeuw, hout pigment, kralen en plantaardige vezels.

Fan van Afrikaanse kunst? Komende week in de buurt van San Francisco? Dan is deze tentoonstelling gewoon niet over te slaan !


more ++

  0 reacties
 

art

el spaanse fiesta @kursaal classics oostende19 11 2014

www.zazzle.fr Concert Spaanste Fiësta, www.sherpa.be Concert Christmas In Symphonie, www.sherpa.be

Ik kreeg via een goede vriend, 2 kaarten voor een klassieke muziek concert van het European Philharmonia gedigereerd door Walter Proost in Kursaal Oostende. Wie kan daar nu aan weerstaan…


more ++

  0 reacties
 

art

the tomorrow man @catherine francois7 11 2014

Tomorrow Man (2009)

Tomorrow Man made by the Sea 2009 wordt blootgesteld aan de natuurlijke elementen van onze Moeder Aarde: de getijen, de wind, de zon, de regen, de krachtige golven van onze geliefde Noordzee. Hij symboliseert de strijd van de mensheid tegen de natuur. Op deze mistige herfstdag krijgt hij er een mysterieuze dimensie bij. Tegelijk ontroerend en beangstigend. Indien aan zee… geniet ervan.


more ++

  0 reacties
 

art

picasso warhol @oud sint-jan29 06 2014

Oud Sint-Jan Laura Knight Warhol Campbells

Inderdaad, ik heb alweer eens de toerist-in-eigen-stad uitgehangen. Ik heb me laten verleiden door de affiches van de “Picasso & Warhol In Bruges” tentoonstelling in het Oud Sint-Janshospitaal. Ik zeg verleiden en dat is het ook want ik heb eigenlijk een gezicht als een oorworm getrokken.


more ++

  0 reacties
 

art

spectaculair nieuw schilderij - kinsoen 12 06 2014

Portrait van een vrouw met haar twee kinderen

Op reis heb ik steeds de touwtjes in handen en weet ik precies wat ik wil bezoeken. Bepaalde musea wil ik onder geen enkele voorwaarde mankeren. Maar in mijn “hometown” Brugge daarentegen laat ik dat over aan de toeristen, ongeoorloofd natuurlijk !


more ++

  0 reacties
 

art

kunst - kunst - kunst @ kröller-müller museum8 05 2014

de fietsen Beeldentuin Beeldentuin

Het is mooi weer, en we zijn onderweg naar het Kröller-Müller museum (3u rijden vanuit Brugge). Hier had ik al lang zin in, en terecht. Het is subliem, indrukwekkend, verbluffend,...


more ++

  0 reacties