GeorgesBrugge

Lunch in Brugge

lunch in Brugge

absoluut niet te missen ! @ bruut30 05 2014

het master piece! (voorgerecht)
het master piece! (voorgerecht)

Bruut, ik had er van alle kanten al van gehoord. Tijd dus voor mijn lunch. Terug op mijn fiets door de Brugse straten, brugje op en daar staat Bruut, prachtig gelegen aan het water in het centrum van Brugge. Ik had gemengde gevoelens over dit restaurant, ik ben niet zo voor kortdurende hypes…

Absoluut niet te missen !

  • We worden onmiddellijk sympathiek ontvangen door de restaurateur. Ongedwongen krijgen wij onze tafel. Het decor is echt geslaagd. Gepatineerde leren stoelen die zeer goed zitten en prachtige ruwe houten tafels met oranje kaarsjes zorgen voor een gezellige sfeer. In de winter zal het hier zeker nog aangenamer zijn.
  • We kiezen de lunch, dit kan met of zonder voorgerecht en met of zonder dessert. In afwachting van onze lunch krijgen we een hapje met kokkels dat afgewerkt is met zoveel heerlijks die smelt in de mond zoals de gepekelde worteltjes. Ook de ansjovisboter en het ruim geserveerd brood smaken ons en maken de smaakpapillen klaar. Maar wat ons helemaal overrompelt, is het fijngesneden gerookt lamsvlees spitsvondig gepresenteerd op zijn lichtgroene Zellige-tegel. Heerlijk.
  • Het voorgerecht is een gepekelde makreel met gebrande komkommer en pompelmoes afgewerkt met eetbare bloemen. Een schilderij van de meester-kok, hoewel ik hier geen grote fan van ben omdat zo’n sierlijk bord meestal gepaard gaat met een karige kwantiteit aan eten, heb ik in dit geval meer dan voldoende als voorgerecht. De in elkaar overlopende smaken zijn hemels.
  • Ons hoofdgerecht is een varkenshaasje met groene asperges die perfect gekookt zijn vergezeld van een sausje dat overheerlijk past bij het malse vlees. Ik krijg er niet genoeg van en kan mezelf niet tegenhouden om met dat heerlijke brood de resterende saus vakkundig te verwijderen totdat er helemaal niets meer overblijft! De balans tussen smaak en de verscheidenheid van de ingrediënten is gewoon schitterend.
  • De gekozen wijn was een “Brutal”; een Franse wijn uit de Languedoc-Roussillon (€33), speciaal en uniek gebotteld voor Bistro BRUUT. Ze noemen hem “soepel”; ik vond hem perfect passend bij zowel het voorgerecht als het hoofdgerecht. Heerlijk genieten.
  • Onze gastheer legt alles uit op een vlotte en aangename manier. Niet té lang niet té kort, net genoeg opdat we zouden weten waar we van zullen genieten.
  • De chef vlamde z’n trap op met ons hoofdgerecht, opnieuw zonder zever, sympathiek en trots op z ’n (kunst)werk.
  • Het dessert, zeer belangrijk voor mij, was een ijscrumble met een confituur van tomaat en aardbeien. Licht en lekker, een fraaie combinatie.
  • Dit team verdient zijn hype, maar dan wel eentje die blijft!
Ons enige minpuntje…
  • En ja het werd ons mooi uitgelegd op het moment van serveren, de koekjesleverancier was niet op tijd komen leveren, en onze koffie miste zijn koekje of een vervanger. Snif snif. We zijn nadien bekomen hoor en we houden dit extraatje tegoed. Hier kom ik absoluut terug! En hier kan u zeker niet wegblijven. Prijs-kwaliteit: onovertroffen in mijn boek ;-)
fijngesneden gerookt lamsvlees op zijn lichtgroene Zellige-tegel
fijngesneden gerookt lamsvlees op zijn lichtgroene Zellige-tegel

Bistro Bruut | Lunch €16 (hoofdgerecht)
Meestraat 9
8000 Brugge
Varkesnhaasje
Varkesnhaasje

groot , dat brood
groot , dat broodZe dessert !
Ze dessert !

-- previous   next ++
  comments: 1
 

1 comments

henri-martin said:
14 dec 2016 @ 16:28we went to the bruut several times. last time, it was just outstanding. they have a fix menu with only one choice of fish. you will not find a better place quality/price in town. on top, the service is great. all this in a perfect setting. if you like gin, you have to try their homemade.


Feel free to leave a comment

Name*

e-mail* (will NOT be published)

Website

Reaction*

Follow us on Facebook   
Follow us on Instagram   
Follow us on Twitter


news

lunch


tags

de grilloir de jonkman Couscous ventura sensuniek brasserie forestière goffin hashtagfood buddhasia de windmolen la porta le pain quotidienh de twijfelaar de twijfelaar in english Rock-Fort petite aneth sanseveria bagelsalon lilaloe valentin lunch brunch brugge kok au vin lunch in Brugge dagschotel in Brugge bruut Utrecht Burg9 Balls & Glory Tante Marie Dame den heerd Books & brunch Den Dijver Groeningmuseum Sud food of italy phare de vie lieven Brasserie Dampierre in flanders field terras in Brugge

english

restaurant | bsistro | brasserie

francais
de cOhesie webdesign