GeorgesBrugge

Lunch in Brugge

lunch in Brugge

bistro die deugd doet @ sfeerbistro de twijfelaar28 08 2014

de geelgroene art-decotrap
de geelgroene art-decotrap

Temperaturen onder het aanvaardbaar zomers gemiddeld, BBQ opgeborgen in het tuinhuisje… Hoe deze wannabe herfst verdringen? Niet twijfelen: stap deze sympathieke bistro binnen, ontdek het fris interieur, de kleurrijke kunstwerken aan de muur en vergeet natuurlijk die goeie maten niet! De Twijfelaar, een plek waarin je zelfs de meest gedeprimeerden onder ons terug aan het lachen krijgt.

Een sympathieke sfeer

  • De tent: je loopt er eigenlijk bijna aan voorbij door de onopvallende gevel van een klassiek Brugs huisje. Eenmaal binnen verbijsteren de frisse, warme kleuren, de geelgroene art-decotrap en de fleurige schilderijen. Aangezogen door deze plotse warme gezelligheid die in scherp contrast staat met de grauwe wolken van de straat, ijlen we naar binnen.
  • De service: vriendelijkheid is hier aan de orde. De gastvrouw (nieuwe uitbaters) wringt zich in alle bochten om het je zo aangenaam mogelijk te maken, alsof zij zich verantwoordelijk acht voor dat rotweer ! Vragen worden uitgebreid en met een welgemeende glimlach beantwoord.
  • De kaart: niet uitgebreid maar voldoende keus: vis, vlees, vegetarisch, … Daarnaast is er nog een maandmenu (€35), gebaseerd op seizoenproducten, en de dagverse lunch.
  • Het bord: ik heb niet kunnen weerstaan aan de hamburger USA style met 100% Wit Blauw rund, sla en frietjes (€19,5). Waw ! Perfect! Mijn vleestoren, die gebakken is zoals ik ervan hou, is afgewerkt met een heerlijk spiegeleitje en wordt vergezeld van een grote bol sla en een even grote bol frietjes samen met een potje mayonaise van het huis. Mijn kaken doen er nog zeer van!
  • Mijn eetmaat gaat voor de vegetarische wok met groen volgens seizoen en in soja gemarineerde bio-seitan. Versheid staat hier centraal, de ingrediënten zijn origineel en echt heerlijk. Ondanks de eenvoud van dit gerecht wordt het bord toch op een originele manier opgediend. Het wokgerecht zit opgerold in een wrap. Verrassend en lekker vullend.
In het kort :
  • Deze bistro houdt van de eenvoud van goeie dingen met net dat klein accentje meer. Het proberen waard! Prijs-kwaliteit helemaal correct ! Een adresje dat ik als troef achter de hand hou !
de wok opgerold in een wrap
de wok opgerold in een wrap

Sfeerbistro De Twijfelaar | Lunch: €14 - Maandmenu: €35
Eekhoutstraat 24
8000 Brugge
hamburger USA style
hamburger USA style

De lekkere sla met de burger
De lekkere sla met de burgerkleurige kunstwerken
kleurige kunstwerken

-- previous   next ++
  comments: 0
 


Feel free to leave a comment

Name*

e-mail* (will NOT be published)

Website

Reaction*

Follow us on Facebook   
Follow us on Instagram   
Follow us on Twitter


news

lunch


tags

de grilloir de jonkman Couscous ventura sensuniek brasserie forestière goffin hashtagfood buddhasia de windmolen la porta le pain quotidienh de twijfelaar de twijfelaar in english Rock-Fort petite aneth sanseveria bagelsalon lilaloe valentin lunch brunch brugge kok au vin lunch in Brugge dagschotel in Brugge bruut Utrecht Burg9 Balls & Glory Tante Marie Dame den heerd Books & brunch Den Dijver Groeningmuseum Sud food of italy phare de vie lieven Brasserie Dampierre in flanders field terras in Brugge

english

restaurant | bsistro | brasserie

francais
de cOhesie webdesign