GeorgesBrugge

Lunch in Brugge

lunch in Brugge

de bistro van bij ons @ aquarel26 05 2015Perfect gelegen op het Simon Stevinplein, gedompeld in het hartje van het toeristenparcours en gekneld tussen 2 andere restaurants, ontdekte ik domweg Bistro Aquarel. Een bistro /resto die ruikt naar Belgisch. Terwijl de horden toeristen om de haverklap hun kiekjes schieten, stap ik naar binnen op zoek naar een lunch…

Klassiek genieten

  • Laten we niet rond de pot draaien vandaag, ik heb honger en geen geduld. De kaart : een canvas; op het eerste gezicht klassiek maar dan uitvergroot voor het plezier van iedereen.
  • We starten met een royale Griekse salade. Een alliantie van warme en vertrouwde Griekse smaken vertoeven in ons bord. Klassiek genieten.
  • Het hoofdgerecht bezorgt ons kopzorgen. Een klassieke Belgische kaart betekent voor een bon vivant Belg, dat je ronduit alles lust waardoor de keuze moeilijk wordt. Maar geen zorgen, onze patron treedt op als redder in nood. We laten ons verleiden door de gebakken zeetongetjes met frietjes en de Rib Eye. In beide gevallen een excellente keuze.
  • De drie verrukkelijke zeetongetjes smelten in de mond. De Rib Eye? Een groots bord: mals vlees omsingeld door een kroon van heerlijke groenten. Even lekker als gul geserveerd.
  • De kers op de taart is ongetwijfeld het dessert. Een ritje langs «memory lane» met een heerlijke milkshake van praliné en vanille.
  • De bediening vormt eigenlijk de verrassing van de dag, en dit vooral omdat we ons midden in het toeristisch parcours bevinden. We werden ontvangen als koningen, met een complete dosis gezonde welgemeende Brugs enthousiasme en vriendelijkheid. Verloren in Brugge? Op zoek naar iets in Brugge? Openingsuren nodig van een Brugse attractie? Bij Bistro Aquarel wordt je in alle talen geholpen en krijg je nog een portie goede Brugse raad bij de vleet.
  • Het interieur: inderdaad, niet echt het sterkste punt van deze charmante zaak. Maar in de zomer kan je genieten van een strategisch gelegen terras om het “ganse” Brugge te bezichtigen.
In het kort,
  • Bistro Aquarel is een echt Belgische bistro zoals je ze op iedere straathoek zou willen tegenkomen, die zelfs geen gat brand in uw portefeuille, ongeacht zijn prachtige ligging! Reken voor de lunch op een 25 euro per persoon.
  • Vergeet bij het buitengaan niet om langs de Onze-Lieve-Vrouwekerk te wandelen en af te sluiten met een bootrit op onze reien. Toerist of niet, genieten mensen, genieten!
Royale Griekse salade
Royale Griekse salade

Aquarel | Lunch +- €25
Simon Stevinplein, 2
8000 Brugge
Drie verrukkelijke zeetongetjes
Drie verrukkelijke zeetongetjes

Rib-Eye omsingeld door een kroon van heerlijke groenten
Rib-Eye omsingeld door een kroon van heerlijke groenten-- previous   next ++
  comments: 0
 


Feel free to leave a comment

Name*

e-mail* (will NOT be published)

Website

Reaction*

Follow us on Facebook   
Follow us on Instagram   
Follow us on Twitter


news

lunch


tags

de grilloir de jonkman Couscous ventura sensuniek brasserie forestière goffin hashtagfood buddhasia de windmolen la porta le pain quotidienh de twijfelaar de twijfelaar in english Rock-Fort petite aneth sanseveria bagelsalon lilaloe valentin lunch brunch brugge kok au vin lunch in Brugge dagschotel in Brugge bruut Utrecht Burg9 Balls & Glory Tante Marie Dame den heerd Books & brunch Den Dijver Groeningmuseum Sud food of italy phare de vie lieven Brasserie Dampierre in flanders field terras in Brugge

english

restaurant | bsistro | brasserie

francais
de cOhesie webdesign