GeorgesBrugge

Lunch in Brugge

lunch in Brugge

de radioactiviteit @ de jonkman9 02 2015

“Tsjernobylkat”
“Tsjernobylkat”

De Jonkman, het niet te missen Brugse restaurant van het moment. Het is jullie waarschijnlijk ook niet ontgaan, de pers liep ervan over. Dus uw dierbare G, niet op zijn fiets want het ding ligt toch wel een eind buiten het centrum van Brugge die Schone! Op naar De Jonkman: Chef van het jaar (Gault&Millau 2015), 18/20 (Gault&Millau 2015), 2 sterren (Michelin 2014), … Spaarpot tegen de grond gezwierd, tijd voor een unieke lunch, of niet?

Efficiënt

  • Mijn eerste indruk: volk, veel volk voor een doordeweekse dag. De pers heeft z’n werk goed gedaan. Een vriendelijke dienster brengt ons naar onze tafel vlak aan het venster met zicht op de “Tsjernobylkat”. Ik sta perplex, gebeurt niet vaak, geloof me vrij, de kleur, de smaak, de luchtflessen op z’n rug, dit debiel beeld slaat werkelijk nergens op. Ik kan alleen maar hopen dat mijn bord van betere smaak zal zijn… Maar back to business, we kiezen al snel voor het marktmenu aan de democratische prijs van €48. Een goed compromis om de keuken van Filip Claeys te ontdekken zonder een gat in uw portefeuille te branden.
  • Daar gaan we, het apero: een traditionele coupe champagne van het huis (€17). Een hippe kelner in rode broek, blauwe blazer en wit hemd laat de oorsprong van onze champagne vlot op ons los. Ik geef het graag toe: heerlijk ! Onze aperitief wordt vergezeld van een mooie reeks amuses. Zeer diep uitgekiend, het ene specialer dan het ander; sommigen hebben mij volledig verrast anderen iets minder. Ik laat u via de foto’s genieten van de kunstwerken die we voorgeschoteld kregen.
  • Terwijl we wachten op ons voorgerecht, gaan we helemaal op in het interieur. De sfeer is verrassend ontspannen voor een 2 sterren restaurant. Een absolute plus in mijn boek. Maar het decor is aan vernieuwing toe. Ik mis iets, wat onze vriend Tsjerno-kat niet goed kan maken, zelfs niet met zijn onbeschrijflijke kleur. Ook de verlichting is verouderd en de eenvoud van het couvert en de tafeldecoratie is wat betreurenswaardig voor een 2 sterren tent.
  • Het voorgerecht is een filet van rauwe vis, vergezeld met rode kool en kapertjes. De presentatie is adembenemend en de smaakpapillen worden rotverwend. Top. Vers, gul, subtiel. We kozen voor de aangepaste wijnen en ik kan het u alleen maar met alle kracht aanraden. Ons glas witte wijn, gekozen door onze hippe sommelier in rode broek, rijmde perfect met ons hemelse entree!
  • Het hoofdgerecht is een tikje klassieker, een steenbolk vergezeld van peterselie, peterseliewortel, zurkel en een crème van aardappelen. Het geheel is perfect gegaard maar mijn verwachtingen staan hoog en ik ben niet echt verbluft. De wijn daarentegen is weerom een treffer: een Griekse witte wijn, die perfect samenvloeit met het geserveerde gerecht. Tijd voor mijn lieveling, het dessert. We kiezen de kazen en het dessert van het marktmenu.
  • Het kazenassortiment is erg geslaagd en gaat gepaard met een dikke snede donkerbruin brood met rozijnen. Daarbovenop rust een torentje van plattekaas. Fijn. Een excellente keuze.
  • Maar, u hoort me al aankomen, het dessert doet het echt niet voor mij. De collectie aan groene tsjernokleurige moesjes voelen té koud aan en smaken naar weinig. Het is voornamelijk het oog dat verwend wordt want het bord ziet er fraai uit, een klein kunstwerk.
  • We eindigen deze atoomlunch met een warme koffie, vergezeld van originele zoetigheden. Geglaceerde cake, makrons, nougat… Een mooie en fijne afsluiter die mijn tekortgeschoten nagerecht wel kon goedmaken.
In het kort,
  • We zijn in totaal een 205 euro lichter geworden na dit aangenaam intermezzo voor twee. We genoten van een lunch met 3 gangen, een champagne aperitief, een uitgebreide reeks amuses, koffie versierd, aangepaste wijnen en een fles water. De kwaliteit van de gerechten was uitstekend.
  • Een laatste tip: aarzel vooral niet om de aangepaste wijnen te kiezen. De keldermeester paart deze met perfectie aan het gekozen gerecht (en anders ben je toch per glas 9 euro kwijt ;-) ). Geniet van de debiele beelden om een nootje humor in uw gerecht te verwikkelen !
een van de heerlijke hapjes
een van de heerlijke hapjes

De Jonkman | Lunch €48
Maalse Steenweg 438
8310 Sint-Kruis Brugge
het voorgerecht
het voorgerecht

een van de heerlijke hapjes
een van de heerlijke hapjeshet hoofdgerecht
het hoofdgerecht

-- previous   next ++
  comments: 0
 


Feel free to leave a comment

Name*

e-mail* (will NOT be published)

Website

Reaction*

Follow us on Facebook   
Follow us on Instagram   
Follow us on Twitter


news

lunch


tags

de grilloir de jonkman Couscous ventura sensuniek brasserie forestière goffin hashtagfood buddhasia de windmolen la porta le pain quotidienh de twijfelaar de twijfelaar in english Rock-Fort petite aneth sanseveria bagelsalon lilaloe valentin lunch brunch brugge kok au vin lunch in Brugge dagschotel in Brugge bruut Utrecht Burg9 Balls & Glory Tante Marie Dame den heerd Books & brunch Den Dijver Groeningmuseum Sud food of italy phare de vie lieven Brasserie Dampierre in flanders field terras in Brugge

english

restaurant | bsistro | brasserie

francais
de cOhesie webdesign