GeorgesBrugge

Lunch in Brugge

lunch in Brugge

fijn @ floris26 10 2015

Het stijlvolle logo
Het stijlvolle logo

Het stijlvolle logo op de voorgevel trekt onmiddellijk mijn aandacht. Ik laat me meestal leiden bij de neus, en die zegt me vandaag dat het tijd is om Floris een bezoekje te gunnen.

Brugse ontdekkingsreiziger

  • U denkt waarschijnlijk dat ik hoog te paard zit, maar geef toe, ik ontdek ze graag die leuke restaurantjes, waar je heerlijk cosy zit en je buik kan zalven. De zaal is stijlvol ingericht, een prachtige bar in Italiaans marmer pronkt in het midden en straalt met zijn organische lijnen de zonnige warmte de zaal rond. De hanglampen en de open keuken dragen bij tot de gezellige sfeer. De kersen op de taart zijn ongetwijfeld de houten tafeltjes in verschillende vormen; rond, ovaal, rechthoekig. Ideaal voor verschillende partijen. Mooi gezien.
  • Mijn enig minpunt: ik mis een warme stof aan de raampartijen. De stores voelen wat koud aan langs deze drukke baan.
  • Maar genoeg over het interieur, laten we naar de kern van ons verhaal doorglijden: de keuken van Floris. U kiest voor de lunch met 2 gerechten (€29) of de lunch met 4 gerechten (€45). Bij gebrek aan tijd kiezen wij voor de 2 gerechten lunch.
  • We worden door onze gastvrouw verwend met 2 prachtige hapjes. Even mooi als lekker. Ze zijn licht, fijn, heerlijk en prachtig gepresenteerd.
  • Het voorgerecht is een pladijs met gierst, Keyte-bier en mossel. De foto doet het gerecht bijna onrecht aan. Stap 1: geniet met de ogen. Stap 2: laat uw smaakpapillen wegdromen. Neem daarbij een slokje van de huiswijn, die perfect is uitgekozen om uw gerecht tot zijn recht te brengen. Hemels. Absoluut genot.
  • Het hoofdgerecht ligt in dezelfde lijn. Een bavette « belfurn » uit Veurne. Zowel de voorspijs als de hoofdschotel worden in mooi aardewerk geserveerd. De kleuren zijn in perfecte harmonie, de textuur is verzorgd, verfijnd en de smaken zijn perfect. Geen buitengewone, ingewikkelde nieuwe combinaties maar wel een explosie van echte en authentieke smaken, trouw aan hun eigen waarde.
  • De bediening is correct en verzorgd. Een beetje meer gezond enthousiasme kan zeker geen kwaad en zal hopelijk met de ervaring meegroeien. De wijn is perfect passend met de gerechten.
  • Klein minpunt: de hoeveelheid. Ik ben absoluut geen grote eter maar mijn tafelgenoot had duidelijk niet voldoende . Een lunch voor 29 € verdient een consistente portie.
In het kort :
  • Ideaal voor een werklunch, uw tafelgenoot zal onder de indruk zijn. Uw vrienden zullen deze nieuwe parel evenzeer appreciëren. Het aantal tafels is beperkt, denk er aan om te reserveren. Opgelet, de man achter de reservatielijn heeft jammer genoeg een les etiquette gemist; geen goede morgen, geen tot straks, geen bevestiging dat je aan het juiste adres bent. Enkel een lompe « allo »… de rest mag je zelf raden …
  • Update: Bij toeval belandde ik nogmaals bij Floris. Weeral een heerlijke lunch! Ik denk nog beter dan wat ik hierboven meemaakte en deze keer meer dan voldoende in mijn bord. Maar de reservatielijn blijft een lompe bedoening!
Het hoofdgerecht: bavette ”belfurn”
Het hoofdgerecht: bavette ”belfurn”

Floris | lunch: 2 gerechten= €29, 4 gerechten= €45
Gistelsesteenweg 520
8200 Brugge
Het voorgerecht: geniet met de ogen
Het voorgerecht: geniet met de ogen

De mise en bouche: paradijselijk
De mise en bouche: paradijselijk

De koffie: verzorgd
De koffie: verzorgd

next ++
  comments: 0
 


Feel free to leave a comment

Name*

e-mail* (will NOT be published)

Website

Reaction*

Follow us on Facebook   
Follow us on Instagram   
Follow us on Twitter


news

lunch


tags

de grilloir de jonkman Couscous ventura sensuniek brasserie forestière goffin hashtagfood buddhasia de windmolen la porta le pain quotidienh de twijfelaar de twijfelaar in english Rock-Fort petite aneth sanseveria bagelsalon lilaloe valentin lunch brunch brugge kok au vin lunch in Brugge dagschotel in Brugge bruut Utrecht Burg9 Balls & Glory Tante Marie Dame den heerd Books & brunch Den Dijver Groeningmuseum Sud food of italy phare de vie lieven Brasserie Dampierre in flanders field terras in Brugge

english

restaurant | bsistro | brasserie

francais
de cOhesie webdesign