GeorgesBrugge

Lunch in Brugge

lunch in Brugge

fort - the rock @ rock-fort6 09 2014

amuse-gueule
amuse-gueule

Belofte maakt schuld… Ik had beloofd om een nieuwe poging te wagen in de Rock-Fort op aanraden van mijn tweep @AlexanderVerme1, bedankt Alexander! Ik heb er geen spijt van gekregen.

Niet zoals iedereen

  • Sfeer: Dit restaurant haalt zijn inspiratie uit een mix van klassiek Frans interieur vergrendeld op een subtiele wijze met een hippe bar in een potje dat ademt naar “niet zoals iedereen”! De sfeer zit goed. Hier doen ze wat ze graag doen, wat ze leuk vinden en natuurlijk wat ze lekker vinden. Tegelijk hip en cosy (geen indrukwekkende verschillen gemerkt sinds de lifting, opgefrist is all). Het is er vandaag niet zo vol als mut en dus hebben we weinig last van de nog steeds niet denderende akoestiek. We zitten goed.
  • De service: niets op aan te merken. Onze dienster was vriendelijk en efficiënt, the rock tijgt af en toe langs met zijn wijnsuggesties en een brede welgemeende glimlach. Ongedwongen. Er wordt hier graag gewerkt en dat voel je. Het geheel draait op een perfect ritme. We zijn nonchalant op de meest efficiënte en zelfs sympathieke wijze. Goede klanten, terugkerende klanten worden steeds herkend zonder enige pretentie. Zeldzaam.
  • De kaart: zoals in de tijd met de pop-up “pas de Bleu” ben ik weer gecharmeerd door de originele kaart. Bij rock & fort lopen ze niet in de trendmolen! Je beslist eerst hoe groot je hongergevoel is: small | medium | large. Daarna mag je combineren naar wens. Licht voorgerecht met hoofdgerecht, stevig voorgerecht met lichter hoofdgerecht, enz. Jullie hebben het ondertussen wel begrepen en voor wie het nog onduidelijk is, ga naar de Rockfort en zoek het zelf maar uit ;-).
  • Ons gerecht: om mijn traditie in eer te houden - sinds ik mijn blog ben gestart - neem ik de lunch: een kalfslende met biowortel en knolselderpuree. We genieten met de ogen, het bord is knap en verzorgd. Het vlees smelt in de mond, perfect gegaard, de groenten zijn krokant. Carpe diem voor een eerlijke prijs (€15).
  • Mijn tafelgenoot kiest de buratta (€16) als small voorgerecht: een romige mozzarella van koemelk met tomaat, aubergines en ansjovis; de smaken vermengen zich met elegantie. Hij likt zijn vingers letterlijk af en bedankt me voor de restaurantkeuze. Presentatie nogmaals feilloos. Niet teveel gepruts, net genoeg om u tegen te zeggen.
  • Aansluitend kiezen we de klassieke rundstartaar (€19), perfect gekruid vlees waarbij de fijne smaken smelten in de mond. De tartaar wordt vergezeld met een heerlijke salade en potje mayonaise. We laten ons rolletje aflopen met de dikke huisbereide frietjes.
  • Met de koffie zetten we er een streep onder. Maar we vallen toch nog eerst het ondertussen klassiek geworden glazen potje aan, gevuld met chocolade, Maltezers en honing geroosterde nootjes. Onze buik is gezalfd. We’ll be back!
  • Prijs: de heerlijke lunch voor €15 (1 gerecht), het 4-gangenmenu « volgens humeur van de chef » voor €49.
Goed om weten:
  • De Rock-Fort is alom gekend, reserveren is de boodschap! Gesloten tijdens het weekend.
De buretta als small voorgerecht
De buretta als small voorgerecht

Rock-Fort | Lunch €15
Langestraat 15
8000 Brugge
de lunch
de lunch

de klassieke rundstartaar
de klassieke rundstartaar-- previous   next ++
  comments: 0
 


Feel free to leave a comment

Name*

e-mail* (will NOT be published)

Website

Reaction*

Follow us on Facebook   
Follow us on Instagram   
Follow us on Twitter


news

lunch


tags

de grilloir de jonkman Couscous ventura sensuniek brasserie forestière goffin hashtagfood buddhasia de windmolen la porta le pain quotidienh de twijfelaar de twijfelaar in english Rock-Fort petite aneth sanseveria bagelsalon lilaloe valentin lunch brunch brugge kok au vin lunch in Brugge dagschotel in Brugge bruut Utrecht Burg9 Balls & Glory Tante Marie Dame den heerd Books & brunch Den Dijver Groeningmuseum Sud food of italy phare de vie lieven Brasserie Dampierre in flanders field terras in Brugge

english

restaurant | bsistro | brasserie

francais
de cOhesie webdesign