GeorgesBrugge

Lunch in Brugge

lunch in Brugge

frankrijk in brugge@ brasserie raymond13 09 2015

Chez Raymond
Chez Raymond

Op een steenworp van de Markt, rechtover de Eiermarkt, bevindt zich deze niet te missen Brugse Klassieker: Brasserie Raymond. Meer katoen in mij introductie durf ik zelfs niet geven, ’t zou belachelijk zijn ten opzichte van de Bruggelingen, maar ik ben er wel gaan eten en vandaag krijgen jullie mijn ongezouten mening…

« Comme il faut, à la française »

  • Het interieur beantwoordt perfect aan wat wij Bruggelingen, als Bourgondische levensgenieters, verwachten van een Franse Brasserie in hartje Parijs. Eerste punt is al binnen.
  • De suggesties zijn zoals verwacht seizoen- en marktgebonden. Versheid van de producten staan in de kijker. Asperges op zijn tijd, vis vers van de markt. Brasserie Raymond, 2 points.
  • Ons bord wordt uiteraard ruim geserveerd, de ingrediënten zijn verzorgd, maar zonder té moeilijk te gaan doen. Ik koos voor de roggevleugel, onberispelijk. Mijn tafelgenoot zette een paar sliptongetjes achter zijn kiezen. Echtheid, klassiek en ongecompliceerd. Soms heb je daar gewoon nood aan. Beantwoordt feilloos aan de verwachtingen. Brasserie Raymond, 3 points.
  • De bediening is typisch voor een brasserie met net dat extraatje meer: een vriendelijk onthaal, zonder overdrijven, met de waarden van vroeger, de 2 woorden en de beleefde etiquette. Ook dit mag wel eens. Brasserie Raymond, 4 points.
  • Mijn enig kleine minpuntje, het ging een beetje traag vandaag. Als de plicht roept, kan dat wat vervelend zijn.
  • De prijs is aan de hogere kant maar kwaliteit kost geld!
Te onthouden:
  • Onze Raymond B is ideaal voor wie van de Klassieke kwaliteitskeuken houdt met de nodige klasse. Het interieur straalt gezellige Franse luxe uit. Eveneens een aanrader voor de visliefhebbers onder ons. Vergeet niet te reserveren ! Oh ja en wat mij betreft Brasserie Raymond, 12 points ;-)
Roggevleugel met kappertjes en hazelnootboter
Roggevleugel met kappertjes en hazelnootboter

Brasserie Raymond | lunch €18
Eiermarkt 5
8000 Brugge
Traditionle koffie
Traditionle koffie

Sliptongetjes van de laatste sleep in hoeveboter gebakken, fris slaatje en frietjes
Sliptongetjes van de laatste sleep in hoeveboter gebakken, fris slaatje en frietjes

-- previous   next ++
  comments: 0
 


Feel free to leave a comment

Name*

e-mail* (will NOT be published)

Website

Reaction*

Follow us on Facebook   
Follow us on Instagram   
Follow us on Twitter


news

lunch


tags

de grilloir de jonkman Couscous ventura sensuniek brasserie forestière goffin hashtagfood buddhasia de windmolen la porta le pain quotidienh de twijfelaar de twijfelaar in english Rock-Fort petite aneth sanseveria bagelsalon lilaloe valentin lunch brunch brugge kok au vin lunch in Brugge dagschotel in Brugge bruut Utrecht Burg9 Balls & Glory Tante Marie Dame den heerd Books & brunch Den Dijver Groeningmuseum Sud food of italy phare de vie lieven Brasserie Dampierre in flanders field terras in Brugge

english

restaurant | bsistro | brasserie

francais
de cOhesie webdesign