GeorgesBrugge

Lunch in Brugge

lunch in Brugge

fresh fair @ hashtagfood13 10 2014

Dave de Giraf
Dave de Giraf

Het lijkt op het eerste gezicht onmogelijk om in Brugge nog een puike eettent te vinden die niet te duur is en tegelijkertijd een originele kaart en huisgemaakte gerechten heeft. Maar wie zoekt, die vindt! Tijdens een korte, opgelegde Brugse wandeling richting Oude Burg valt mijn hongerig oog op een sympathieke giraf. Ik word naar binnen gezogen door een origineel DIY-interieur…

Schitterend...

  • Schitterend omdat we hier geen valse allures aanhouden. De keuze is simpel: Bruschetta, soep, quiche, burgers, salades, lasagne en een paar zoete gerechten; allemaal huisbereid!
  • Schitterend omdat de borden ruim geserveerd worden. We starten met een Grote bruschettamix (12 stuks) - 2 stuks van elke soort, gewoon omdat we curieuzeneuzen zijn. Mijn voorkeur ging ongetwijfeld naar de Bruschetta met Roquefort & peer. De voorzichtig uitgekozen ingrediënten smaken naar meer. Absoluut aan te raden, niet te missen, gewoon doen!
  • We sluiten aan met een huisgemaakte klassieke lasagne (bolognaisesaus en kruidenbechamel), geserveerd met brood en boter. Zonder pretentie en net goed. De Italiaanse salade met de onweerstaanbare naam “Italian Vibe”, bestaand uit onder meer Serrano, mozzarella, tomaten en basilicum, is vers, fris en lekker.
  • De keuken is eenvoudig en ligt perfect in lijn met het motto van de zaak: eerlijk en vers. De prijzen houden steek voor zowel de Grote bruschettamix (€15,80), de lasagne (€12,80) als de salade (€16,50).
  • Schitterend omdat het gezellig en ongedwongen is. Zelfs voordat we de keuken konden proeven, waren we al verkocht door het interieur. De meeste wanden zijn bedekt met ruwe houten planken. De nagels steken hier en daar zelfs nog uit. Aan het plafond hangen mooie houten lampen in een rijtje naast elkaar. Ze vormen een leuke toets. Hier en daar slingert er wat oud speelgoed rond. Suggesties worden uitgeschreven op een schoolbord en het geheel wordt samengebonden door hippe muziek. Deze bistro ademt enthousiasme op een beperkt budget.
  • Schitterend omdat de sympathieke ontvangst en vriendelijkheid voorhanden zijn!
  • Schitterend omdat we vlak in het centrum vertoeven en het mijn theorie bevestigt waarbij niet alle bistro’s op het toeristentraject te vermijden zijn. Aarzel dus niet en laat u leiden door de giraf ;-)!
Mijn enig minpunt
  • Mijn enig minpunt is de netheid van de tafels bij aankomst. We kregen er nog wat verdwaalde kruimels van onze voorgangers gratis bij. Een reële make-over van de toiletten is aan de orde om van deze tent een “full fabulous place“ te maken!
Italian Vibe salade
Italian Vibe salade

Hashtagfood
Oude Burg 30
8000 Brugge
brushetta
brushetta

bruschettamix
bruschettamix-- previous   next ++
  comments: 0
 


Feel free to leave a comment

Name*

e-mail* (will NOT be published)

Website

Reaction*

Follow us on Facebook   
Follow us on Instagram   
Follow us on Twitter


news

lunch


tags

de grilloir de jonkman Couscous ventura sensuniek brasserie forestière goffin hashtagfood buddhasia de windmolen la porta le pain quotidienh de twijfelaar de twijfelaar in english Rock-Fort petite aneth sanseveria bagelsalon lilaloe valentin lunch brunch brugge kok au vin lunch in Brugge dagschotel in Brugge bruut Utrecht Burg9 Balls & Glory Tante Marie Dame den heerd Books & brunch Den Dijver Groeningmuseum Sud food of italy phare de vie lieven Brasserie Dampierre in flanders field terras in Brugge

english

restaurant | bsistro | brasserie

francais
de cOhesie webdesign