GeorgesBrugge

Lunch in Brugge

lunch in Brugge

keep calm and eat a bagel @ sanseveria10 09 2014Vers van de pers, Sanseveria heeft 1 missie en dat is uw honger naar een bagel stillen met een uitgebreide mix aan zoet, zuur en zoute ingrediënten. Een rond broodje met een gaat je erin, denk je nu wellicht… en waar precies ligt dan het verschil met ons geliefd belegde broodje?

Niets nieuws onder de zon?

 • In het hartje van ons geliefkoosde Brugge kom je het Sanseveria Bagelsalon tegen. De ontvangst in dit zeer gezellige kader is hartelijk! Je voelt je onmiddellijk kind aan huis, daarom is het wel jammer dat er zo weinig plaats is! Het is er werkelijk héél klein: 14 plaatsen om te ontbijten of te lunchen. Gelukkig hebben ze ook een takeaway-formule die uw bagelgoesting kan temperen wanneer de zaak overvol zit. En dat gebeurt wel vaker!
 • Welke bagel? Op het groot schoolbord aan de muur krijgen de verschillende bagels een naam en worden ze toegelicht. Voor de toekomstige mama’s (en papa’s) meteen een leuke bron van inspiratie; de bagels hebben namen zoals James, Edward, John, Lucy, Anna, Elliot, Lori, Olivia, Julia, Amélia, Harry, Oscar en ik sla er nog een paar over. Naast de bagels vind je er eveneens soepjes, salades en quiches. Voor ieder wat wils dus.
 • Wij kozen voor James en Edward. De bagel James (€8,5) is een met maanzaadjes bespikkelende bagel gevuld met heerlijke Bresoala, mozzarella, cream cheese, tomaten, pesto en rucola. Het geheel is in evenwicht, de ingrediënten zijn fris en van goede kwaliteit: een geslaagde combinatie die ik achter mijn kiezen mocht steken.
 • De bagel Edward (€7) is een stuk eenvoudiger: een klassieke bagel gevuld met geitenkaas, peer, radijs en zwarte peper. Het geheel is fris en deze originele combinatie is verrassend. Met andere woorden een leuk alternatief op het klassiek belegde broodje.
 • Om af te ronden hebben we onszelf getrakteerd op een dessertje, een appelcrumble en een oreo-tiramisu. Beiden waren lekker.
 • De prijs? Misschien is dit voor velen wel de hamvraag. Voor een bagel betaal je €7 tot €8. Als je dit vergelijkt met een ordinair belegd broodje met americain of een goeie oude smos kan dit voor critici ongelooflijk duur lijken. Maar dan kun je je ook de vraag stellen waarom een vakantiehuis huren in Frankrijk als je in Brugge al in een comfortabel huis woont…
 • Ik vond mijn bagel, geserveerd in een gezellige tent door de charmante gastheer en gastvrouw, heerlijk, origineel en vernieuwend. Omgeven door een eclectische mix van tasjes en bordjes die iedereen wel ergens kan plaatsen in de keuken van zijn grootmoeder of tante - een leuke knipoog naar mijn eigen jeugd met de met appels versierde suikerpotten – kom je terecht in een zeer aangename ontspannen en open sfeer.
 • Prijs kwaliteit: dik in orde dus!
 • Deco: Het bagelsalon bestaat uit een schitterende combinatie van gerecycleerd en gerecupereerd materiaal met design en authenticiteit. Om te starten is het huis in se prachtig. De gevel bestaat uit 2 afgeronde vitrines, die een uitnodigende werking hebben. Binnen ligt er een zeer mooie klassieke tegelvloer met een buitengewoon frisse kleurencombinatie. De oude houten toog met zijn reclame in reliëf, het niet-overeenkomend servies uit grootmoeders keuken, de schoolglazen, de wijnkisten aan de muur die dienst doen als bibliotheek en de 2 designlampen in de vitrines zorgen voor een aangename atmosfeer. Geen wonder dat deze zaak constant vol zit.
 • Vergeet zeker niet om even de handen te wassen, je kan dan meteen en zonder blozen een berichtje op het plafond aldaar achterlaten ;-)
In het kort,
 • Een gezellig moment met een kleine flashback in de tijd dankzij het grootmoeders keukengevoel. Om nieuwe smaken te ontdekken, aarzel vooral niet om dit eens uit te proberen. U krijgt hier geen spijt van. Geen tijd? Bestel dan gewoon via de website.
James
James

Sanseveria Bagelsalon | Gesloten op zondag
Predikherenstraat 11
8000 Brugge
het bord
het bord

Edward
Edwardplafond - handen wassen
plafond - handen wassen

-- previous   next ++
  comments: 0
 


Feel free to leave a comment

Name*

e-mail* (will NOT be published)

Website

Reaction*

Follow us on Facebook   
Follow us on Instagram   
Follow us on Twitter


news

lunch


tags

de grilloir de jonkman Couscous ventura sensuniek brasserie forestière goffin hashtagfood buddhasia de windmolen la porta le pain quotidienh de twijfelaar de twijfelaar in english Rock-Fort petite aneth sanseveria bagelsalon lilaloe valentin lunch brunch brugge kok au vin lunch in Brugge dagschotel in Brugge bruut Utrecht Burg9 Balls & Glory Tante Marie Dame den heerd Books & brunch Den Dijver Groeningmuseum Sud food of italy phare de vie lieven Brasserie Dampierre in flanders field terras in Brugge

english

restaurant | bsistro | brasserie

francais
de cOhesie webdesign