GeorgesBrugge

Lunch in Brugge

lunch in Brugge

little italy! @ sud20 05 2014

Bresaola ham
Bresaola ham

Iedereen die van authentieke Italiaanse keuken houdt (en ik bedoel niet de pizza’s), moet in deze traiteur-restaurant binnenstappen. En aan alle vijanden van die keuken, - als die al bestaan – sleep ze mee want die zullen snel hun mening herzien.

Alles ademt , ruikt en voelt als Italy!

  • Dit jong belgisch-italiaans koppel hield een aantal jaren een restaurant open in de streek Puglia Italië. Puglia ligt in het zuiden van Italië onderaan de laars, vandaar dus de naam « Sud – Food of italy ». Een stukje Italië in Brugge
  • In Brugge aangespoeld met hun valiezen volgeladen met ideeën en lekkernijen. Inderdaad al hun producten worden rechtstreeks van Puglia overgebracht, kaas, ham, brood, pasta, wijn,…. Alles ademt , ruikt en voelt als Italy.
  • De patron, die meteen ook de chef is, komt u graag uitleggen dat de lunch en alle gerechten dagelijks variëren volgens wat er die dag wordt geleverd.
  • Achteraan de winkel, vind je vijf gezellige tafels waar je kan genieten van een heerlijke lunch aan €20 (voorgerecht + hoofdgerecht). Ik nam de lunch, zoals gewoonlijk. Mijn voorgerecht was buitengewoon lekker met Bresaola ham om U tegen te zeggen, zie foto zou ik zeggen. Ons hoofdgerecht bestond uit gevulde ravioli die mij heerlijk gesmaakt hebben. Indien u nog honger hebt, wat zeker niet mijn geval was, zag ik bij mijn buren een aantal fijne desserts passeren (€7). Next time, voor mij althans.
  • De patron/ chef komt graag langs om te checken of u wel genoten heeft van zijn keuken. De even vriendelijke gastvrouw neemt haar tijd om alles mooi uit te leggen, beiden met een verfrissende eerlijkheid en een tikje verlegenheid of is het bescheidenheid?
  • Het was mijn tweede bezoek aan Sud en sinds de eerste keer heeft het interieur al héél wat charme en warmte ontwikkelt. Een buitengewone restaurant/traiteur in Brugge dat zonder enige twijfel de omweg waard is!
Tip
  • reserveren, er zijn slechts 5 tafels !
 Assortiment Italiaanse kazen
Assortiment Italiaanse kazen

Sud - Food of Italy | Lunch €20
Mallebergplaats 5
8000 Brugge
Hapjes en rode wijn.
Hapjes en rode wijn.

Mozzarella, de échte
Mozzarella, de échte

-- previous   next ++
  comments: 0
 


Feel free to leave a comment

Name*

e-mail* (will NOT be published)

Website

Reaction*

Follow us on Facebook   
Follow us on Instagram   
Follow us on Twitter


news

lunch


tags

de grilloir de jonkman Couscous ventura sensuniek brasserie forestière goffin hashtagfood buddhasia de windmolen la porta le pain quotidienh de twijfelaar de twijfelaar in english Rock-Fort petite aneth sanseveria bagelsalon lilaloe valentin lunch brunch brugge kok au vin lunch in Brugge dagschotel in Brugge bruut Utrecht Burg9 Balls & Glory Tante Marie Dame den heerd Books & brunch Den Dijver Groeningmuseum Sud food of italy phare de vie lieven Brasserie Dampierre in flanders field terras in Brugge

english

restaurant | bsistro | brasserie

francais
de cOhesie webdesign