GeorgesBrugge

Lunch in Brugge

lunch in Brugge

lunch en lifestyle @ phare de vie14 05 2014Een gekend adres in Brugge, ik was benieuwd. Dit volledig gerenoveerd pand, goed gelegen, trekt de aandacht en dus de nieuwsgierigheid. Het is naast een restaurant (zo ver was u al !) ook een uitstalraam waar alles te koop is: stoelen, tafels, kunst aan de muur…

Een unieke sfeer

  • Bij het binnenkomen werden we onmiddellijk getroffen door de unieke sfeer. Iets ondefinieerbaar waarbij we het gevoel kregen dat we niet meer in Brugge waren. Maar waar? Ik heb het niet gevonden.
  • In dit toch wel opvallend interieur, waarbij muur en plafonds in een soort cardinaal paars zijn geverfd, aangevuld met de lambrisering en de vloeren in een lichte houttint en afwerkt met kleurrijke naïeve schilderijen, hebben we genoten van een soort zuiderse keuken van bij ons vermengd met verse en kwaliteitsvolle producten.
  • We hadden een salade gekozen. Ze was mooi gepresenteerd maar wat té “light” naar onze smaak. Het brood hebben we meermaals gevraagd, aan de basin en aan de kelnerin. Tot halverwege onze very light slaatje. Om uiteindelijk door de kelnerin een lesje in beleefdheid te krijgen omdat we haar “durfden” onderbreken. Het brood heeft ze nooit gebracht. De basin heeft dit wel rechtgetrokken.
  • We zaten aan een grote tafel en konden de mooie borden met ravioli vergezeld van een slaatje zien passeren bij onze buren. “Als” ik terugkom neem ik zonder twijfel de pasta.
  • Het gaat er snel en efficiëntie is hier troef. De Basin heeft haar zaak perfect onder controle. De kaart is uitgebreid genoeg.
Minder
  • Door de grote van het restaurant is er veel lawaai.
  • De super efficiëntie creëert een “blijf niet hangen sfeer”. Op zich zeker niet verkeerd. Maar ik hou van rust en een meer ontspannen sfeer.
  • De verwaande kelnerin.
  • Lekker, mooi en een beetje duur. Reken voor een middagmaal +drank rond de €35.
het opvallend interieur
het opvallend interieur

Phare de Vie
Gistelsesteenweg, 23
8200 Brugge
Onze lekker salade!
Onze lekker salade!

-- previous   next ++
  comments: 0
 


Feel free to leave a comment

Name*

e-mail* (will NOT be published)

Website

Reaction*

Follow us on Facebook   
Follow us on Instagram   
Follow us on Twitter


news

lunch


tags

de grilloir de jonkman Couscous ventura sensuniek brasserie forestière goffin hashtagfood buddhasia de windmolen la porta le pain quotidienh de twijfelaar de twijfelaar in english Rock-Fort petite aneth sanseveria bagelsalon lilaloe valentin lunch brunch brugge kok au vin lunch in Brugge dagschotel in Brugge bruut Utrecht Burg9 Balls & Glory Tante Marie Dame den heerd Books & brunch Den Dijver Groeningmuseum Sud food of italy phare de vie lieven Brasserie Dampierre in flanders field terras in Brugge

english

restaurant | bsistro | brasserie

francais
de cOhesie webdesign