GeorgesBrugge

Lunch in Brugge

lunch in Brugge

macrokosmos en ademruimte @ brasserie charl’s knokke12 08 2014

een stijlvolle omgeving
een stijlvolle omgeving

Ik heb wel oren naar een zonnig terras, maar ik ben nu wel klaar met het overvolle dijkcircus van Knokke (ja, het is mogelijk) lees: “Wim’s verborgen camera”. Met dit mooie weer is binnenshuis vertoeven dan weer ondenkbaar. Augustus – Knokke > ik zoek rust. En het overvalt me: de Charl’s. Genesteld in een groen oord op een paar kilometers van het kittige strand.

Macrokosmos en ademruimte!

  • Ook de Charl’s lijkt op korf met nijvere bijen, maar het interieur zit goed in elkaar zodat je er geen hinder van ondervindt. Een stijlvolle veranda aansluitend op een royale bar /lounge voor de apéro freaks onder ons, een after-diner lounge en een prachtige veranda die quasi helemaal open kan met zicht op de klassieke tuin. Een eiland van rust dat bekoort.
  • Welke spijs kunnen we verwachten? Geen grote verrassingen op het menu. Maar soms kan een klassieke keuken van bij ons ook wel deugd doen.
  • We kozen het Charl’s menu aan €39,5 en het zomermenu (vanaf 2 personen) aan €42. Het Charl’s menu biedt als voorgerecht huisgemaakte garnaalkroketten, gevolgd door gebakken Rib-Eye (net iets té veel doorbakken) met bearnaisesaus en eindigt in schoonheid met een heerlijke Irish coffee.
  • Het zomermenu is, zoals u wel begrepen hebt, lichter. We starten met een carpaccio van «Yellow-Fin» tonijn, julienne van witte rammenas, wasabien koriander. Een delicatesse, fris en smaakvol. Gevolgd door een op vel gebakken zeebaars met lamsoortjes en kerstomaat, geplette aardappel met zwarte olijven. Het is excellent. Jammer dat de olijvenpuree net iets te zout is naar mijn smaak. Het dessert, mijn stokpaardje, is een taartje van amandelbiscuit, platte kaas, rood fruit met sorbet van rabarber. Het taartje mist wat patisserie meesterschap.
  • Onze rode wijn was een treffer: Châteaux Patache d’Aux (€49) een ronde en speels kruidige wijn, die de hele maaltijd perfect heeft begeleid.
  • De prijs is recht evenredig met het decor, de omgeving en de kwaliteit van de aangeboden streekproducten.
  • In het kort: we komen zeker terug voor een aangenaam, ontspannend, klassiek diner in een oase van stijl en rust. Want zelfs de auto vindt hier zonder stress een plaatsje.
Goed om weten:
  • Zeker reserveren op drukke dagen !
  • U kan ter plaatse logeren, er zijn 3 gastenkamers.
  • Feesten tot 120 personen.
de zeebaars
de zeebaars

Charl´s | Charl´s menu €
Kalvekeetdijk 137
8300 Knokke-Heist
dessert: mooi
dessert: mooi

Aperitief van het huis (gin !)
Aperitief van het huis (gin !)de tradionele rib-eye
de tradionele rib-eye-- previous   next ++
  comments: 0
 


Feel free to leave a comment

Name*

e-mail* (will NOT be published)

Website

Reaction*

Follow us on Facebook   
Follow us on Instagram   
Follow us on Twitter


news

lunch


tags

de grilloir de jonkman Couscous ventura sensuniek brasserie forestière goffin hashtagfood buddhasia de windmolen la porta le pain quotidienh de twijfelaar de twijfelaar in english Rock-Fort petite aneth sanseveria bagelsalon lilaloe valentin lunch brunch brugge kok au vin lunch in Brugge dagschotel in Brugge bruut Utrecht Burg9 Balls & Glory Tante Marie Dame den heerd Books & brunch Den Dijver Groeningmuseum Sud food of italy phare de vie lieven Brasserie Dampierre in flanders field terras in Brugge

english

restaurant | bsistro | brasserie

francais
de cOhesie webdesign