GeorgesBrugge

Lunch in Brugge

lunch in Brugge

ontbijt als een keizer! @ pain quotidien18 09 2014

uniek en rustgevende sfeer
uniek en rustgevende sfeer

’s Morgensvroeg op stap in de kronkelige Brugse straten; de Brugse schoolgangers zijn nog niet op, het is rustig en het licht is adembenemend. Brugge is echt een klein stukje paradijs. We wandelen langs de Philip Stockstraat en ons oog valt op een grote mand gevuld met verse croissants waar duidelijk onze naam op staat… de fruittaartjes in diverse kleuren slaan onze laatste resolutie in de wind. Het werd ons stilaan duidelijk: Resistance is futile waardoor we al snel alle verzet gestaakt hebben en resoluut Le Pain Quotidien binnengestapt zijn.

Gezond, Authentiek, Warm… en Succulent.

  • De baguettes die nonchalant op de oude toog vertoeven, geven aan het interieur een typisch Frans gevoel. De warme aardekleuren, de gepatineerde muren in okertinten, de grote houten tafel die verleidt tot een gesprek met je buur, de licht houten meubels en het schoolbord met de suggesties dragen bij tot een goed gevoel. Op de achtergrond speelt zachte klassieke muziek. De boog kan/mag niet altijd gespannen zijn!
  • We worden met een brede glimlach ontvangen en kiezen onze tafel. Het is vroeg en er is nog veel plaats. We bekomen de kaart met de nodige uitleg van onze gastvrouw. Er zijn 2 ontbijtsuggesties (geserveerd tot 12u): het continentaal ontbijt of de Manhattan die wat consistenter is.
  • Een ontbijt is iets heel persoonlijks. De ene wil zijn fruit, de andere zijn yoghurt… En ik? Ik wil mijn zacht gekookt eitje. We kiezen dus à la carte.
  • Terwijl we ons meester maken van de uitgebreide kaart op zoek naar de ultieme ontbijtcombinatie, krijgen we al snel een deugdelijk koffie aangeboden in een grote bol met bijhorend chocolaatje.
  • Omdat het tentoongespreide brood ons bij het binnenkomen al deed watertanden, lijkt het assortiment «le panier du boulanger» (tarwe, rogge, noten, half 5 granen baguette, half notenfluitje, ¼ artisanaal stokbrood) de ideale keuze. De kwaliteit van dit bio-assortiment broden is gigantisch !
  • We vullen onze mand aan met vers fruitsap; pompelmoes voor mij, sinaasappel voor mijn ontbijtgenoot. We bestellen eveneens een bio-yoghurt met vers fruit, mijn zachtgekookt bio-eitje, een bord rauwe Italiaanse ham en Parijse ham. Stuk voor stuk simpelweg heerlijk. Het geheel wordt opgediend op een broodplankje uit faience. Stijlvol, origineel en helemaal af.
  • Verspreid over de verschillende tafels staat telkens een trio potjes met verschillende smaken confituur (aardbeien, vijgen…), honing en choco, die je zonder gêne overal mag gaan wegplukken. Zoals ook onze buurvrouw doet, op zoek naar de perfecte confituursmaak ;-). We bestellen uiteindelijk nog een tweede kop koffie in een stille poging om de start van onze werkdag nog héél even tegen te houden.
  • We betalen ongeveer 20 euro per persoon, wat in lijn ligt met de grote hotelprijzen, maar de kwaliteit van de producten is echt uitzonderlijk en de harmonieuze sfeer is onbetaalbaar. Absoluut en zonder twijfel de ideale plaats om de dag mee te starten ! Het is dus met een buitengewoon topgevoel en een brede grijns dat ik Le Pain Quotidien buitenwandel. Hier kom ik vaker terug.
In het kort :
  • Le Pain Quotidien is de ideale plaats om in stijl te ontbijten en te brunchen. De sfeer is echt uniek en rustgevend. De producten zijn van perfecte kwaliteit en alles is er mooi en zorgvuldig gepresenteerd .
  • Eveneens ideaal om een pauze in te lassen tijdens een lange dag en jezelf te verwennen met een van de kleurrijke taartjes (ik heb ze nog niet geproefd, maar dat komt er zeker nog wel van !).
Italiaanse ham en Parijse ham
Italiaanse ham en Parijse ham

Le Pain Quotidien
Philip Stockstraat 21
8000 Brugge
croissant met mijn naam
croissant met mijn naam

le panier du boulanger
le panier du boulangerons heerlijk ontbijt
ons heerlijk ontbijt

De taartjes
De taartjes

-- previous   next ++
  comments: 0
 


Feel free to leave a comment

Name*

e-mail* (will NOT be published)

Website

Reaction*

Follow us on Facebook   
Follow us on Instagram   
Follow us on Twitter


news

lunch


tags

de grilloir de jonkman Couscous ventura sensuniek brasserie forestière goffin hashtagfood buddhasia de windmolen la porta le pain quotidienh de twijfelaar de twijfelaar in english Rock-Fort petite aneth sanseveria bagelsalon lilaloe valentin lunch brunch brugge kok au vin lunch in Brugge dagschotel in Brugge bruut Utrecht Burg9 Balls & Glory Tante Marie Dame den heerd Books & brunch Den Dijver Groeningmuseum Sud food of italy phare de vie lieven Brasserie Dampierre in flanders field terras in Brugge

english

restaurant | bsistro | brasserie

francais
de cOhesie webdesign