GeorgesBrugge

Lunch in Brugge

lunch in Brugge

onthaasten met een zicht @ de windmolen 24 09 2014

lekker + Brugge die schone!
lekker + Brugge die schone!

Brugge, eind september: 22 graden in de schaduw! Rest me slechts één opdracht: het ultieme Brugse terras “with a view” uitkienen. Tijdens mijn expeditie heb ik met vreugde kunnen vaststellen dat niet alle bistro’s op het toeristentraject te vermijden zijn. Langs de windmolens in het gezellekwartier, ontdekte ik de sympathieke snackbar “De windmolen” met zicht op …- je hebt het al begrepen - … de windmolens.

Onthaasten met een zicht.

  • De kaart is op zijn minst minimalistisch te noemen. Geen denkwerk, geen vragen. De kaart is niet meer dan een geplastificeerde half A4tje vanuit het pre-typografisch tijdperk, perfect in lijn met het decor. Spaghetti, lasagne, croque-monsieur, salade niçoise, warme geitenkaas, Griekse salade en dat allemaal aan een oogverblindende prijs van €10 tot €12.
  • Originaliteit is vandaag niet aan de orde en we gaan zonder veel aarzeling voor een Griekse en een geitenkaas salade. Beiden worden zeer ruim geserveerd met alle traditionele ingrediënten, lekker en vers !
  • De fetakaas van de Griekse salade is werkelijk van een goede kwaliteit, vingers en duimen worden afgelikt als bewijs hiervan. De olijfolie ruikt naar de Provence, de tomaten zijn sappig en smaakvol.
  • De geitenkaas is eveneens fris en lekker, ruim geserveerd op twee fijne toastjes die lekker krokant gebleven zijn. Er is een perfecte hoeveelheid honing. Het geheel bevalt ons ook enorm. Het is eenvoudig, klassiek en de producten zijn van excellente kwaliteit. We zijn volledig en aangenaam verrast.
  • De slaatjes worden vergezeld van een broodmandje dat mooi gevuld is met vers bruin brood en boter.
  • De prijs: reken tussen €15 en €20 voor een gerecht, drank en koffie. De Windmolen is een café/snackbar/tearoom om te smullen zonder jezelf te ruïneren en heeft tevens een van de mooiste zichten van Brugge !
  • Sympathieke no-nonsens sfeer : de ontvangst is cool en zonder zever. De bediening is snel en efficiënt. Op een uurtje tijd kan je rustig lunchen en genieten. Het decor is dat van een ouderwetse café-bar waar je misschien niet meteen zou binnenstappen omdat we afgelakte moderne dure interieurs gewoon zijn. De tafels en stoelen zijn zo passé dat ze eigenlijk schitterend zijn. Ik ben ervan overtuigd dat toeristen dit verrukkelijk vinden. Het Chinese trio dat naast ons zat, trok de ene foto na de andere. Ik geef onmiddellijk toe dat dit niet meteen dé referentie is ;-)
In het kort :
  • Een adres zonder pretentie waar het aangenaam vertoeven is op het gezellige terrasje en waar men zonder zorgen kan genieten van een mooie grote salade of een goeie klassieke spaghetti bolognaise. Niet duur en lekker!
  • Goed om weten:
  • Pannenkoeken in de namiddag !
geitekaaskaas salade
geitekaaskaas salade

de windmolen
Carmersstraat 135
8000 brugge
koffie met cake
koffie met cake

griekse salade
griekse salade

-- previous   next ++
  comments: 0
 


Feel free to leave a comment

Name*

e-mail* (will NOT be published)

Website

Reaction*

Follow us on Facebook   
Follow us on Instagram   
Follow us on Twitter


news

lunch


tags

de grilloir de jonkman Couscous ventura sensuniek brasserie forestière goffin hashtagfood buddhasia de windmolen la porta le pain quotidienh de twijfelaar de twijfelaar in english Rock-Fort petite aneth sanseveria bagelsalon lilaloe valentin lunch brunch brugge kok au vin lunch in Brugge dagschotel in Brugge bruut Utrecht Burg9 Balls & Glory Tante Marie Dame den heerd Books & brunch Den Dijver Groeningmuseum Sud food of italy phare de vie lieven Brasserie Dampierre in flanders field terras in Brugge

english

restaurant | bsistro | brasserie

francais
de cOhesie webdesign