GeorgesBrugge

Lunch in Brugge

lunch in Brugge

oud maar nieuw! @ den dijver10 06 2014

het oog wil ook wat...
het oog wil ook wat...

Brugge is toch een prachtige stad, waarbij je soms de indruk krijgt dat je in een postkaart leeft. Om de toerist-in-eigen-stad uit te hangen, niets eenvoudiger dan een wandeling langs den Dijver en natuurlijk een etentje in het net vernieuwd restaurant den Dijver. De sfeer is er “viltig”, klasse, modern en groen.

Kunstwerken

  • Buiten staan een aantal tafels om u te laten genieten van een straaltje zon en het prachtig Brugse zicht. Binnen is het iets somberder, maar origineel en héél aangenaam.
  • De kaart is redelijk klein. Naast de schaaldieren kan je kiezen tussen 4 voorgerechten en 4 hoofdgerechten.
  • Om te starten hebben we gekozen voor de à la minute gemarineerde zalm. De presentatie was zeer geslaagd. Maar de bereiding had iets meer mogen zijn, meer gekruid naar mijn smaak. Als hoofdgerecht hebben we genoten van de gegrilde tarbot met warmoes, méli-mélo van asperges en kokkeltjes. De mengeling van smaken en de licht Aziatische ondertoon hebben mij enorm behaagd. Opnieuw een zeer bijzondere presentatie van de gerechten, ware kunstwerken. Deze chef verzorgt zijn gasten op alle vlakken: oog, smaak, maag willen wat, en krijgen het ook.
  • Reken tussen €18 en €34 voor het voorgerecht, 30€ en 38€ het hoofdgerecht. De prijzen zijn hoog, maar gezien de kwaliteit van de producten en de originaliteit van de smaken, is het zijn geld wel waard. We zitten ook in het hartje van het toeristisch centrum.
Klein minpunt
  • Het personeel is wat nonchalant, we hebben toch even moeten wachten vooraleer we onze tafel aangewezen kregen, de details zijn nog niet helemaal in orde maar de zaak is nog maar net open en misschien moet het nog allemaal zijn weg vinden…!
  • Samengevat: Het is lekker, origineel en prachtig gepresenteerd. Gezellig en perfect voor een koppel of met vrienden. Maar je mag dan wel niet schuchter zijn om je goed gevulde portefeuille uit te halen.
even lekker als mooi
even lekker als mooi

Den Dijver | A la carte: +/- €75
Dijver, 5
8000 Brugge
kunst ...
kunst ...

de lamskroon (hoofdgerecht)
de lamskroon (hoofdgerecht)tiramisu nieuwe stijl
tiramisu nieuwe stijl

het terras
het terras

viltig en groen
viltig en groen

-- previous   next ++
  comments: 0
 


Feel free to leave a comment

Name*

e-mail* (will NOT be published)

Website

Reaction*

Follow us on Facebook   
Follow us on Instagram   
Follow us on Twitter


news

lunch


tags

de grilloir de jonkman Couscous ventura sensuniek brasserie forestière goffin hashtagfood buddhasia de windmolen la porta le pain quotidienh de twijfelaar de twijfelaar in english Rock-Fort petite aneth sanseveria bagelsalon lilaloe valentin lunch brunch brugge kok au vin lunch in Brugge dagschotel in Brugge bruut Utrecht Burg9 Balls & Glory Tante Marie Dame den heerd Books & brunch Den Dijver Groeningmuseum Sud food of italy phare de vie lieven Brasserie Dampierre in flanders field terras in Brugge

english

restaurant | bsistro | brasserie

francais
de cOhesie webdesign