GeorgesBrugge

Lunch in Brugge

lunch in Brugge

prikkelend en gezond @brasserie tomatous knokke16 06 2015

de bar
de bar

Rechtover de Heilig Hartkerk houdt een gezellig terrasje zich schuil voor de wind, terwijl het uitnodigend naar me lacht. Ik verschaf aan een verloren gelopen toerist een woordje uitleg over de Knokse parkeerautomaat, alweer een goede daad, koop mijn eigen ticket, want dit is niet meer over te slaan in dit badstadje, en draai met de wind mee in de richting van Tomatous. De naam intrigeert me; krijg ik hier alle denkbare gerechten met … tomaten?

Smetteloos

  • Wat kan je nog meer wensen …
  • ‘t Is mooi: de keuken heeft begrepen dat je evenzeer eet met de ogen. Er wordt net genoeg aandacht besteed aan de presentatie als nodig. Mijn lunch is gladweg verrukkelijk.
  • ‘t Is lekker: het vlees is van topkwaliteit, mals en gebakken zoals je het verwacht in een Belgisch restaurant. Ook de groenten verdienen hun pluimpje, ze smelten in de mond.
  • ‘t Is gezond: de chef belast zich niet met zware sausen om zijn gerecht op smaak te brengen. Ze voldoen aan zichzelf door hun versheid en het gebruik van evenwichtige kruiden.
  • ‘t Is groot: de borden worden ruim geserveerd, meer dan genoeg voor wie graag van zijn buik een afgod maakt.
  • ‘t Is gezellig: de sfeer is ontspannen maar professioneel. Het decor is neutraal maar aangenaam en de bediening is stralend. Het compliment dat we de chef toeschuiven wordt met veel enthousiasme onthaalt. Puik.
  • De naam: dat blijft een mysterieuze zaak, ook op de website vind ik geen bio die mij wat meer uitleg verschaft. Tomatous, we zijn curieus…
In het kort,
  • Tomatous is een Knokse brasserie zoals je er wel meer zou willen zien: gezond geïnspireerd, lekker, sympathiek. Daar bovenop, rekening houdend met de mooie ligging in het hartje van “le Zoute”, heb ik geen gat in mijn portefeuille gebrand (budget ± €30). Voeg hier een gezellige, zongerichte terras bij, veilig beschut van de wind en we hebben opnieuw een succesformule! Allen daarheen!
het hoodgerecht: rundvlees met krokante groenten
het hoodgerecht: rundvlees met krokante groenten

Tomatous | Lunch €21
Dumortierlaan 83
8300 Knokke-Heist
De naam blijft een mysterieuze zaak???
De naam blijft een mysterieuze zaak???

een zuidgerichte terras
een zuidgerichte terras-- previous   next ++
  comments: 0
 


Feel free to leave a comment

Name*

e-mail* (will NOT be published)

Website

Reaction*

Follow us on Facebook   
Follow us on Instagram   
Follow us on Twitter


news

lunch


tags

de grilloir de jonkman Couscous ventura sensuniek brasserie forestière goffin hashtagfood buddhasia de windmolen la porta le pain quotidienh de twijfelaar de twijfelaar in english Rock-Fort petite aneth sanseveria bagelsalon lilaloe valentin lunch brunch brugge kok au vin lunch in Brugge dagschotel in Brugge bruut Utrecht Burg9 Balls & Glory Tante Marie Dame den heerd Books & brunch Den Dijver Groeningmuseum Sud food of italy phare de vie lieven Brasserie Dampierre in flanders field terras in Brugge

english

restaurant | bsistro | brasserie

francais
de cOhesie webdesign