GeorgesBrugge

Lunch in Brugge

lunch in Brugge

schot in de roos @ niek ducheyne14 11 2014

het intérieur
het intérieur

Geen haar op mijn hoofd weet wat er mij vandaag te wachten staat. Ik heb nog maar net vernomen dat deze traiteur nu ook een lunch verzorgt en hier sta ik al. Een stil vermoeden dat het puik in orde zou zijn, had ik wel, maar …

Verleid door:

  • Eerst en vooral: het interieur. De inrichting is gewoon top. De zaal is smal en lang met een groot raam aan de voorkant en een bredere ruimte aan het uiteinde. Deze moeilijke vorm is schitterend ingericht, minimalistisch, met een mooie harmonie tussen kleur en materie, klasse en stijlvol. Er staan 3 grote massieve houten tafels in een rechte lijn naast elkaar. Deze kunnen eveneens dienst doen als tweepersoonstafels. De mooie zetels in een beige-roze alcantara nodigen uit om tot rust te komen. Het gedoofde licht, in samenspraak met de stijlvol opgezette kaarsen op de tafels, creëert een zekere intimiteit in deze lange ruimte. Klein nadeel is de akoestiek, nog maar eens. Er zijn weinig elementen die het geluid opslorpen waardoor onze luide buren wel storend waren.
  • De ontvangst is hartelijk en zonder veel tralala, net goed. Onze spontane gastvrouw doet haar verhaal uiteen op een duidelijke wijze. Het aperitief wordt ons aangeboden in de gezellige lounge. Helaas hebben we hier geen tijd voor vandaag en worden gelijk naar een van de lange tafels geloodst. We krijgen een vriendelijke aansporing de lunch te nemen. Indien er iets tussen zit wat ons niet smaakt, wordt zonder moeite een alternatief aangeboden. (De kaart is klein). We gaan uiteraard voor de lunch, « as is ».
  • Van zodra we besteld hebben, vliegt onze eerst minihapje de keuken uit. Wat een treffer. Een minitoast met een mousse van rode biet en plattekaas. Fris en absoluut heerlijk. De associatie van de verschillende ingrediënten en de delicatesse van de smaken zijn enig. Het tweede hapje, een hamburger van langoustine, is gewaagder. Ik geniet minder van de nasmaak, waarschijnlijk omdat de langoustine quasi rauw is.
  • Het voorgerecht volgt op een snel tempo, maar wel omdat de gastvrouw snel opgevangen heeft dat we het kort moeten houden. Eersteklas.
  • Dat voorgerecht dus. We kijken onze ogen uit! De carpaccio van sint-jakobsschelp is een klein kunstwerk. Dit gerecht is licht, fris en verfijnd. Perfect gekruid opdat de smaken tot hun recht zouden komen. Gewoonweg excellent.
  • Het hoofdgerecht volgt vanuit een andere geest en is rijkelijk en voller. Een civet van wild. Het vlees is mals en vergezeld van een heerlijke wortelpuree en een bord met gedeglaceerde groenten. De presentatie is ijzersterk. Het gerecht is werkelijk heerlijk. Kleine tegenvaller echter: het vlees had ietsje warmer mogen zijn. Het koperen potje waarin het vlees wordt opgediend naast het spiraalvormige bord is origineel. Verademend om te zien dat niet iedereen als een mol het servies van Pascale Naessens achterna holt ;-).
  • We vullen de lunch aan met een verrukkelijk glas Italiaanse wijn, ons aanbevolen door de bazin.
  • Na ons heerlijk maal worden we heel even gegroet door de chef des huizes. En nog maar eens een schot in de roos.
  • De prijs van deze lunch ligt wel wat aan de hoge kant (lunch: voorgerecht, hoofdgerecht voor €28) maar er ligt duidelijk een diepgaande zoektocht aan de basis van deze gerechten en de gebruikte ingrediënten zijn hoogstaand en zeer verfijnd.
In het kort,
  • Van interieur tot bord, het concept is schitterend uitgedokterd. Het plaatje klopt helemaal. Nood aan een verwennerij? Zonder twijfel een (ver)fijn(d) adres.
hamburger van langoustine
hamburger van langoustine

Niek Ducheyne - Restaurant - Traiteur/Kok aan huis | Lunch €28
Scheepsdalelaan 69
8000 brugge
carpaccio van sint-jakobsschelp
carpaccio van sint-jakobsschelp

een bord met gedeglaceerde groenten
een bord met gedeglaceerde groenten

-- previous   next ++
  comments: 0
 


Feel free to leave a comment

Name*

e-mail* (will NOT be published)

Website

Reaction*

Follow us on Facebook   
Follow us on Instagram   
Follow us on Twitter


news

lunch


tags

de grilloir de jonkman Couscous ventura sensuniek brasserie forestière goffin hashtagfood buddhasia de windmolen la porta le pain quotidienh de twijfelaar de twijfelaar in english Rock-Fort petite aneth sanseveria bagelsalon lilaloe valentin lunch brunch brugge kok au vin lunch in Brugge dagschotel in Brugge bruut Utrecht Burg9 Balls & Glory Tante Marie Dame den heerd Books & brunch Den Dijver Groeningmuseum Sud food of italy phare de vie lieven Brasserie Dampierre in flanders field terras in Brugge

english

restaurant | bsistro | brasserie

francais
de cOhesie webdesign