GeorgesBrugge

Lunch in Brugge

lunch in Brugge

shocktail goffin @ restaurant goffin27 10 2014

Shocktail van tomaat met bloody mary
Shocktail van tomaat met bloody mary

Deze keer geen wandeling in de Brugse straten, geen etalage of giraf in papier-maché die mijn aandacht trekt maar een laptop en een partijtje surfen op het world wide web roept mijn smaakpapillen halt toe. Mijn blik valt op de indrukwekkende foto’s van fotograaf Jo De Rammelaere op de website van Timothy Goffin (www.timothygoffin.be). Rest mij slechts de foto’s te toetsen aan de realiteit…

De toon is hoog en fijn

  • Zo gezegd, zo gedaan. De lunch aan €30 bestaat uit 3 gangen met 4 hapjes om u tegen te zeggen.
  • We starten in schoonheid met een verrassende “Shocktail van tomaat met bloody mary” aangeboden door onze chef. Een verrukkelijke mond-explosie, sterk ! De resem aan wonderlijke hapjes volgen elkaar op met een perfecte cadans. We peuzelen aan een warm romig aardappelkroketje versierd met een kroontje mosterd. Ik laat me leiden door mijn zintuigen, het genot zet mijn hersenen even op pauze. De foto’s spreken boekdelen. Iedere amuse is een geslaagde degustatie met een onberispelijke presentatie. Het is simpelweg “waw”.
  • Nieuwsgierig wachten we ons voorgerecht af terwijl we knabbelen aan het huisbereid broodje met groene appel dat vergezeld is van een potje rillette en heerlijke boter. Tot ons voorgerecht z’n intrede doet: variëteiten van tomaten met framboos, zuring en rucola en witte chocolade. Puur genot. Het is licht, vers en prachtig van kleur. De uitgesproken smaken smelten als afgesproken professioneel samen. Het verbaast, het is verdomd lekker. Ik hou van de uitgestippelde associaties die de chef onderzocht om dit gerecht tot leven te roepen.
  • Het hoofdgerecht ligt in dezelfde lijn. De toon is hoog en fijn. Ik nuttig het ingetogen: Barbarie eend met aubergine en croque monsieur van aardappel, paprika en specerijen. Onze chef wil duidelijk innoveren, hij legt nieuwe akkoorden en laat ons genieten van de ontdekking van deze nieuwe smaken. Heerlijk. Mijn enige minpunt is misschien het té veel aan smaken in eenzelfde bord, misschien ook iets te veel zoet ten opzichte van het zout, naar mijn persoonlijke criteria.
  • Het nagerecht brengt eender hoe de zon met zich mee. Een gelei van ananas, appelmoes en sabayon vergezeld van de huisbereide madeleine-cakejes. Ook hier zijn de smakencombinaties verrassend. Ik erken dat ik niet meteen kan beslissen of ik er weg van ben, maar ik laat het me in ieder geval smaken.
  • Tot slot komt chef Timothy onze tafel aanroeren om na te gaan of alles naar wens was. Maar belangrijker is, dat hij dit niet doet met lege handen! Als kers op de gelei eindigt dit verrukkelijke maal met een aantal heerlijk warme verse oliebollen glorieus gesprenkeld met kristalsuiker. Een final touch die ik niet snel zal vergeten! Geweldig!
Op te merken:
  • Het interieur is sober en weinig origineel. Een beetje kil zelfs met de wit geschilderde bakstenen muren. Het spektakel speelt zich voornamelijk af in de borden, zoveel is duidelijk.
  • De timing is perfect. Het spektakel start snel, de hapjes volgen elkaar in een mooi tempo op. Na het voorgerecht wordt net lang genoeg gepauzeerd zodat je klaar bent om het hoofdgerecht aan te snijden. Mooi. Onthaasten zonder het wachtgevoel, een aangename carpe diem.
  • De bediening is efficiënt zonder pretentie, doch mist het onze gastvrouw aan wat hartelijkheid en lijkt zij haar glimlach in de keuken te hebben achtergelaten (enkel vandaag hoop ik althans).
het voorgerecht
het voorgerecht

Restaurant Timothy Goffin | Lunch €30
Maalse Steenweg 2
8310 Sint-Kruis Brugge
het hoofdgerecht
het hoofdgerecht

resem aan wonderlijke hapjes
resem aan wonderlijke hapjeshet dessert
het dessert

onvergetelijke oliebollen!
onvergetelijke oliebollen!

-- previous   next ++
  comments: 0
 


Feel free to leave a comment

Name*

e-mail* (will NOT be published)

Website

Reaction*

Follow us on Facebook   
Follow us on Instagram   
Follow us on Twitter


news

lunch


tags

de grilloir de jonkman Couscous ventura sensuniek brasserie forestière goffin hashtagfood buddhasia de windmolen la porta le pain quotidienh de twijfelaar de twijfelaar in english Rock-Fort petite aneth sanseveria bagelsalon lilaloe valentin lunch brunch brugge kok au vin lunch in Brugge dagschotel in Brugge bruut Utrecht Burg9 Balls & Glory Tante Marie Dame den heerd Books & brunch Den Dijver Groeningmuseum Sud food of italy phare de vie lieven Brasserie Dampierre in flanders field terras in Brugge

english

restaurant | bsistro | brasserie

francais
de cOhesie webdesign