GeorgesBrugge

Lunch in Brugge

lunch in Brugge

verborgen camera! de keuken is gesloten @ wim’s8 08 2014

een klassieker....
een klassieker....

Dat ik al een heleboel restaurants heb bezocht in mijn leven, hebben jullie nu wel begrepen, maar in de Wim’s in Knokke heb ik toch water zien branden ;-). We hebben eerst even sterk getwijfeld of we niet middenin een uitzending “verborgen camera” beland waren. We hadden de kuif kunnen opsteken en vertrekken, (wat een paar mensen hebben gedaan…) maar wij kozen: lachen.

Wim’s 3 stappenplan

  • De avond begint idyllisch, we fietsen langs de dijk, de zon zit laag en het zicht is gewoon adembenemend. Terrassen zitten propvol en we zoeken rustig een plaatsje…
  • We worden geleidelijk aan gewaar van het feit dat dit geen evidente zaak zal worden. Het is druk in Knokke. We bespeuren een tafel aan de Wim’s, weliswaar nog niet afgeruimd. We nemen plaats. Stilletjes wordt het ons duidelijk dat er vandaag bij Wim’s niet wordt afgeruimd… We hoppen naar een andere tafel, waar net een groepje van 5 onbediend is vertrokken. Deze is al afgeruimd. Dat was stap 1 ;-).
  • Stap 2: een spijskaart bemachtigen. Onze kelnerin, die het stuur kwijt is, vind haar menukaarten niet meer. Een paar tafels verder zie ik er een 4-tal liggen, ik marcheer er vol ingetogen energie om. Zelf is het beste kruid.
  • Stap 3: plaats de bestelling. Ok daar gaan we, we houden het simpel en nemen allen hetzelfde koude gerecht, drank bestellen we tegelijkertijd, kwestie van het veilig te spelen. Dank aan onze overburen, die zo vriendelijk waren om onze kelnerin, op de rand van een zenuwinzinking, aan te geven dat wij wilden bestellen. Gelukt.
De camera blijft filmen
  • Aan de tafel naast ons hebben ze minder geluk, nadat ze netjes hebben gewacht op hen menukaart, en eigenlijk al in de Wim’s vertoefden voordat wij er aankwamen, krijgen ze te horen dat ze niet meer kunnen bestellen. De keuken is gesloten. Onze bestelling was de laatste. Het is 21u !!! Ze mogen elders gaan zoeken. Ze betalen hun water en wandelen rustig de dijk verder af op zoek naar…
  • Nog iets verder van ons, zit een tafel lekker te genieten van hun mosseltjes. Te zien aan het aantal lege schelpen zijn ze al even bezig met eten wanneer de bijhorende fles witte wijn opgediend wordt. Maar waar zijn de glazen? In de hoop dat zijn dorst en zin getemperd worden, heft de man onbewust af en toe vol liefde zijn frisse fles wijn uit de ijsemmer. Zijn blik spreekt boekdelen, hij heeft dorst en blijft rustig afwachten tot een héél eind later de glazen, de flessenopener en ja de bevrijdende frisse glas witte wijn, zijn droge keel mag smeren ! Schitterend, hoe begripvol ook deze tafel blijft.
  • Ik spaar u nog een aantal potsierlijke momenten, maar wat me vooral is opgevallen, is dat iedereen bleef lachen. Niemand, ondanks de flaters, is kwaad vertrokken, niemand heeft zijn stem verheven. Misschien lijkt dit voor u normaal, iedereen is immers met vakantie en het is mooi weer! Akkoord, maar een goede dosis humor had je toch wel nodig om hierbij te blijven lachen!
  • Ik vergeet bijna het belangrijkste ! Wat hebben we gegeten? Tomaten met grijze garnalen! What else ! (€19,5 voor 1 en 24 ,5 voor2) frietjes en brood inbegrepen. Niets op aan te merken. Mooi gepresenteerd, ruim geserveerd en zeer lekker. En aangezien we de laatste klanten waren, zeer snel opgediend ;-)!
food & drinks by the beach !
food & drinks by the beach !

Wim´s Restaurant
Zeedijk-Albertstrand 524
8300 Knokke-Heist
 idyllische avond
idyllische avond

tomaat garnaal
tomaat garnaal

-- previous   next ++
  comments: 0
 


Feel free to leave a comment

Name*

e-mail* (will NOT be published)

Website

Reaction*

Follow us on Facebook   
Follow us on Instagram   
Follow us on Twitter


news

lunch


tags

de grilloir de jonkman Couscous ventura sensuniek brasserie forestière goffin hashtagfood buddhasia de windmolen la porta le pain quotidienh de twijfelaar de twijfelaar in english Rock-Fort petite aneth sanseveria bagelsalon lilaloe valentin lunch brunch brugge kok au vin lunch in Brugge dagschotel in Brugge bruut Utrecht Burg9 Balls & Glory Tante Marie Dame den heerd Books & brunch Den Dijver Groeningmuseum Sud food of italy phare de vie lieven Brasserie Dampierre in flanders field terras in Brugge

english

restaurant | bsistro | brasserie

francais
de cOhesie webdesign