GeorgesBrugge

Lunch in Brugge

lunch in Brugge

verdoken oase @ den heerd30 05 2014

The head nymf  ;-)
The head nymf ;-)

Terwijl Brugge krioelt van de toeristen, fiets ik vol overgave naar mijn lunchafspraak. Er wordt me een oase van rust en ja, cultuur beloofd. Deze oase heet Den Heerd. Sta me toe uit te breiden:

Een gevoel van gezelligheid

  • De beste plaatsjes liggen meestal uit het zicht, in de kleine straatjes en in Brugge telt dat dubbel. Den Heerd bevestigt de regel!
  • Bij het binnenkomen van dit restaurant werd ik onmiddellijk overspoeld door een gevoel van gezelligheid. Een verfijnde ambiance, prachtige lampkappen, een wand met houten latten kris kras door elkaar, een open keuken ….
  • Maar wat mij vooral getroffen heeft, is de prachtige tuin. Een moderne vijver versierd met 3 nimfen beelden verwelkomen je tot op een gezellig en vooral ruime terras, dat echt verrast te midden van de kleine huisjes in de Brugse binnenstad.
Den Heerd staat in de top 3
  • Allemaal goed en wel, maar hoe zit het met het eten hoor ik u roepen !
  • Ik nam de lunch, as usual. €21,50. Voorgerecht + hoofdgerecht. De pasta vongolé was gewoon perfect. Een licht sausje maakte het af. Het hoofdgerecht was een Iers lendenstuk met nieuwe aardappelen, allerlei fijne groenten en de traditionele bearnaisesaus. Lekker! Het was fijn, een mooi evenwicht tussen kwaliteit en kwantiteit. Dit restaurant heeft de kunst ontwikkeld om “het oog wil ook wel wat” en “de liefde gaat door de maag” te combineren.
  • De bediening is snel en efficiënt. Een ietsie pietsie meer warmte van het personeel zou er wel nog af kunnen. Bij mooi weer, geen twijfel: allen daarheen, dit restaurant staat in de top 3 van mijn Brugse lijst ! Bij slecht weer? Wel, allen daarheen ! Top 3 hé!
De pasta vongolé, lekker!
De pasta vongolé, lekker!

Den Heerd | Lunch €21,5
Nieuwe Gentweg, 76
8000 Brugge
.houten latten kris kras door elkaar...
.houten latten kris kras door elkaar...

Het hoofdgerecht was een Iers lendenstuk met nieuwe aardappelen, allerlei fijne groenten en de traditionele bearnaisesaus.
Het hoofdgerecht was een Iers lendenstuk met nieuwe aardappelen, allerlei fijne groenten en de traditionele bearnaisesaus.schitterend zicht vanop het terras
schitterend zicht vanop het terras

-- previous   next ++
  comments: 0
 


Feel free to leave a comment

Name*

e-mail* (will NOT be published)

Website

Reaction*

Follow us on Facebook   
Follow us on Instagram   
Follow us on Twitter


news

lunch


tags

de grilloir de jonkman Couscous ventura sensuniek brasserie forestière goffin hashtagfood buddhasia de windmolen la porta le pain quotidienh de twijfelaar de twijfelaar in english Rock-Fort petite aneth sanseveria bagelsalon lilaloe valentin lunch brunch brugge kok au vin lunch in Brugge dagschotel in Brugge bruut Utrecht Burg9 Balls & Glory Tante Marie Dame den heerd Books & brunch Den Dijver Groeningmuseum Sud food of italy phare de vie lieven Brasserie Dampierre in flanders field terras in Brugge

english

restaurant | bsistro | brasserie

francais
de cOhesie webdesign