GeorgesBrugge

Lunch in Brugge

lunch in Brugge

zwart van de honger! @ bistro la porta28 09 2014

Rep je naar de eerste verdieping!
Rep je naar de eerste verdieping!

Bistro La Porta werd me aanbevolen door een goede vriend als «een sympathieke bistro met Italiaanse specialiteiten en zicht op ‘t Zand ». Lang kan ik niet weerstaan aan zo’n wenk ! En hoe was het? Groot…

Grote honger?

 • Om Bistro La Porta te bereiken, moet u zich een weg banen via de bar die op zich niet veel zaaks is. Neem dus de trap aan uw linkerkant en rep je naar de eerste verdieping. Eenmaal boven kan u genieten van een warm en gezellig interieur. Het is sober en elegant door de warme donkerbruine kleuren met oranje accenten. Perfect voor zo’n kille herfstavond. Ik weet wel dat de zomer nog niet voorbij is ;-).
 • We worden vriendelijk onthaald door een jongedame, die ons als de bliksem verwent met een klein bakje olijven en een glas witte wijn. Wij zijn even prompt gecharmeerd door het driegangen menu La Porta (€35) en bestellen met volle overtuiging.
 • Een paar gesprekken verder en ons voorgerecht komt er al aan. Het is een tartare di tonno, sesamo e mostarda di frutta. Een zeer mooi en verzorgd bord. We happen vol verwachting toe. De eerste beet is heerlijk maar geleidelijkaan krijg ik toch een soort stuitend gevoel. De tonijn is voor mij wat grof gesneden maar het is vooral de overdreven zoete smaak (te veel balsamico??) die me wat vreemd overkomt. Ik kan het niet helemaal plaatsen maar het wordt na enkele happen echt te zoet voor mij. Ik krijg mijn bord net niet helemaal op.
 • Ons hoofdgerecht is een tagliatta di manzo flammingo occidentale con rucola e parmigiano. Het bord ziet eruit als een amazonewoud van ruccola. Na wat kap en schuifwerk ontdek ik mijn vlees zeer ruim geserveerd en perfect gegaard. Het smaakt mij, maar toch vind ik het jammer dat niemand mij vroeg hoe ik mijn vlees gebakken wilde! Ik hou af en toe van à point maar ik kreeg ongewild saignant. Het bord is groot en ook hier krijg ik het gerecht niet op!
 • Deze keuken compenseert haar klein tekort aan verfijning met grote, ruime porties. Ieder zijn ding, natuurlijk.
 • Maar opgelet, ik heb nog niet gedaan want het beste komt nog. En voor een dessertliefhebber zoals ik is dit geen kleintje. Het is de Zabaglioni con gelato alla vaniglia a frutti rossi. Deze sabayon wordt duidelijk vers gemaakt. Het geluid van de klopper die vanuit de keuken tot aan ons tafeltje weergalmt, bereidt onze smaakpapillen voor op wat komen zal.
 • Ik zet me schrap. De lauwe zabaglioni wordt over een frisse bol vanille-ijs en verse stukjes rood fruit gegoten. Perfect gedoseerd; de ideale balans tussen suiker en alcohol, een sublieme consistentie. Bij de gedachte er aan lik ik nog steeds mijn vingers af. Simpelweg de beste sabayon die ik in lange tijd heb gegeten. Ik durf zelfs beweren dat dit het puikste nagerecht is dat ik in Brugge heb genoten sinds ik aan mijn blog ben gestart. Alleen al hiervoor moet u absoluut naar Bistro La Porta!
Goed om te weten:
 • Lunch aan €14,5 (Hoofdgerecht + espresso)
 • Snelle dienst, grote porties!
 • Er is een kleine zaal achteraan, die mijns inziens perfect is voor een groep. Ideaal voor een etentje met de familie of vrienden… met grote honger ;-) (groepen tot 40 personen).
 • Opgelet ze zijn gesloten op zaterdag en zondag.
tagliatta di manzo flammingo occidentale con rucola e parmigiano
tagliatta di manzo flammingo occidentale con rucola e parmigiano

Bistro La Porta | Lunch €14,5
´t Zand 2
8000 brugge
Zabaglioni con gelato alla vaniglia a frutti rossi
Zabaglioni con gelato alla vaniglia a frutti rossi

tartare di tonno, sesamo e mostarda di frutta
tartare di tonno, sesamo e mostarda di frutta-- previous   next ++
  comments: 0
 


Feel free to leave a comment

Name*

e-mail* (will NOT be published)

Website

Reaction*

Follow us on Facebook   
Follow us on Instagram   
Follow us on Twitter


news

lunch


tags

de grilloir de jonkman Couscous ventura sensuniek brasserie forestière goffin hashtagfood buddhasia de windmolen la porta le pain quotidienh de twijfelaar de twijfelaar in english Rock-Fort petite aneth sanseveria bagelsalon lilaloe valentin lunch brunch brugge kok au vin lunch in Brugge dagschotel in Brugge bruut Utrecht Burg9 Balls & Glory Tante Marie Dame den heerd Books & brunch Den Dijver Groeningmuseum Sud food of italy phare de vie lieven Brasserie Dampierre in flanders field terras in Brugge

english

restaurant | bsistro | brasserie

francais
de cOhesie webdesign