GeorgesBrugge

G's travels

travelling

a modern castle @ villa cavrois09 3 2016

 Really  worth your visit!

In need of a little culture combined with a bit of history and topped with modern architecture ? I’ve discovered a hidden gem, less than an hour’s drive away from our beloved Bruges, Curious ? Read on…


more ++

  0 reacties
 

travelling

amsterdam zonder toeristen @ utrecht 206 6 2014

ontbijt ”with a golf view” Het meesterwerk van Gerrit Rietveld. Het Rocaille tuin.

Na een korte maar goed nachtrust (zeer goede bedden!) zijn we aan de belangrijkste maaltijd van de dag begonnen: het ontbijt. Ik weet niet wat jullie ervan denken maar om de dag goed te starten is dit voor mij cruciaal. Dus hecht ik hier dan ook veel belang aan vooral als ik op hotel verblijf. Ik werd ruim verwend. Het buffet is helemaal af: uitgebreid aanbod van vers brood, croissants, kleine chocolade koekjes, pancakes, vers fruitsap, eieren, cornflakes, kazen, charcuterie, yoghurt, vers fruit en ik vergeet de helft. Fijn, leuk, lekker & gezellig ;-)En wacht eens even, het is schitterend weer, dus ontbijten we buiten met zicht op de golf (9 holes). We vertoeven in de “waw” sferen. Indien je genoot van een deal via de website is het ontbijt inbegrepen, de moeite dus!


more ++

  0 reacties
 

travelling

amsterdam zonder toeristen @ utrecht 106 4 2014

op de werfkelders, een gerieflijke sfeer Het spectaculaire uitzicht over de stad! ambachtelijke winkels

Tijd om mijn horizon te verzetten met een weekendje weg. Ik heb niet zoveel tijd, dus wil ik niet te ver rijden. En u denkt natuurlijk onmiddellijk aan: Cap blanc nez ? Durbuy ? Amsterdam? … Nope. Stefan, een jeugdvriend raadde me aan om eens naar Utrecht te gaan. « Zo cool als Amsterdam maar zonder de toeristen » Daar gaan we dan voor 2 dagen Utrecht!


more ++

  0 reacties
 

travelling

geheimen van het verleden @in flanders fields04 15 2014

Het Deutscher Soldatenfriedhof Langemark<br> is een militaire begraafplaats in het Belgische dorp Langemark. Emil Krieger : ”Treurende Soldaaten” Het Engelse kerkhof van Tyne Cot<br> weerspiegelt Engelse verfijning: een tuin van vrede en herdenking.

Een dag die ik niet snel zal vergeten. Je hoort wel vaker spreken over WOI maar de confrontatie met het verleden die je hier meemaakt is een heel ander verhaal. We starten de dag met het bezoek aan de kerkhoven van Ieper en worden onmiddellijk overweldigd door een intense sfeer van waardigheid en respect. Er heerst hier een bijna onaardse stilte.


more ++

  0 reacties